Menu
Your Cart
Προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε τον ιστότοπό μας όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό χρησιμοποιούμε cookies. Εξακολουθώντας να χρησιμοποιείτε το Site μας, δηλώνετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

MADRAS Plain Papadums Πίτες Παπαντάμ

 MADRAS Plain Papadums Πίτες Παπαντάμ
 MADRAS Plain Papadums Πίτες Παπαντάμ
 MADRAS Plain Papadums Πίτες Παπαντάμ
 MADRAS Plain Papadums Πίτες Παπαντάμ
MADRAS Plain Papadums Πίτες Παπαντάμ
BOX NOW delivery 3.20€
1. BOX NOW στο check-out 2. H BOX NOW διακινεί την παραγγελία 3. Το δέμα παραδίδεται στο locker 4. Παραλαμβάνεις ότι ώρα θέλεις!
  • Διαθεσιμότητα: 2
  • Κωδικός Προϊόντος: 5020633012381
  • ISBN: 5020633012381
3,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 3,00€
Δικαίωμα επιστροφής
Δικαίωμα επιστροφής ολόκληρης της παραγγελίας.

Share

Είναι μικρές, στρογγυλές πίτες που στη Δύση γνωρίζουμε ως papadums ή  poppadoms, για τους Ινδούς και τους γειτονικούς τους λαούς έχουν όχι μόνο πολλά ονόματα αλλά και πολλές χρήσεις. Γνωστές επίσης, ως appalam, pappadum, appadam, happala και pappad, παρασκευάζονται συνήθως από αλεύρι οσπρίων και προσφέρονται τόσο ως συνοδευτικό του φαγητού, όσο και ως σνακ. Αν και δεν είναι σπάνια η χρήση άλλων οσπρίων, συνήθως το  αλεύρι προέρχεται από το αποφλοιωμένο, μαύρο ινδικό φασολάκι (Vigna mungo), οπότε λέγεται Urid flour, ενώ, ιδίως στο νότο, αναμειγνύεται με αλεύρι από ρύζι ή σιτάρι. Τα υπόλοιπα υλικά περιλαμβάνουν μόνο νερό, αλάτι, φυτικό λάδι και ανάλογα με τις συνήθειες κάθε νοικοκυράς μπορεί να προστεθούν στη ζύμη μπαχαρικά, όπως κύμινο, πιπέρι ή σκόρδο.

Μορφή: Λεπτή, τραγανή πίτα, σε σχήμα δίσκου, με διάμετρο περίπου 15 εκατοστά και ανοιχτό καφέ-μπεζ χρώμα.

Αρώματα και γεύσηΚαθώς τα παπαντάμ που σας προτείνουμε, δεν περιέχουν μπαχαρικά ή άλλα μυρωδικά, τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα αναγνωρίζονται τα ελαφρά αμυλώδη αρώματα των οσπρίων. Όταν ψηθούν, αποκτούν τραγανή υφή και διακριτικά αλμυρή γεύση.

 Στην κουζίναΣυνήθως σερβίρονται ως σνακ είτε μόνα τους είτε συνοδεύοντας τσάτνεϊ και διάφορα ντιπ. Μπορούν όμως να αντικαταστήσουν το ψωμί, όταν ετοιμάζετε πιάτα της ινδικής κουζίνας. Παραδοσιακά, τα παπαντάμ, ψήνονται σε ανοιχτή φλόγα ή στο φούρνο και τηγανίζονται είτε σε καυτό λάδι, είτε σε αντικολλητικό τηγάνι. Αξιοποιώντας όμως την τεχνολογία, μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία τους.

ΤαιριάσματαΑγαπά ιδιαίτερα τα φρέσκα ή τα μαγειρεμένα λαχανικά και το γιαούρτι.

📢 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
🎉 Απόλαυσε 10% έκπτωση στις αγορές σου έως και 9/10/2024! Χρησιμοποίησε τον κωδικό: MERK10 κατά την ολοκλήρωση της αγοράς σου και κέρδισε έκπτωση 10% για παραγγελίες έως 25€! Μην το χάσεις! 😍 Πρόλαβε τώρα και επωφελήσου από αυτήν την καταπληκτική προσφορά! Ψώνισε τώρα και κέρδισε! 🛒