• Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μαγειρέψετε το τέλειο ρύζι γιασεμί στην εστία.


1. Προσθέστε πλυμένο ρύζι και νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε αναλογία νερού προς ρύζι 1:1,5. (Εναλλακτικά, προσθέστε πρώτα το ρύζι και, στη συνέχεια, προσθέστε αρκετό κρύο νερό για να καλύψει το ρύζι κατά ½ ίντσα, τοποθετώντας την άκρη του δείκτη σας στο ρύζι· το νερό πρέπει να φτάσει μέχρι την πρώτη ένωση.)

2. Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε.

3. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφρατέψουμε απαλά με ένα κουτάλι.

5. Μπορείτε να ελέγξετε το ρύζι σας ανακατεύοντας απαλά τον πάτο της κατσαρόλας—αν έχει μείνει ακόμα νερό, χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Αν είναι στεγνό, το ρύζι είναι έτοιμο.

https://www.youtube.com/watch?v=J1Sv_dWLxSY&ab_channel=Currytrail