Οδηγίες μαγειρέματος για τη μέθοδο ανοιχτού τηγανιού:

Για 2 μερίδες χρησιμοποιήστε 120 γρ Ρύζι Α1 Pure Basmati ή 1 φλιτζάνι.

Πλένουμε το ρύζι με κρύο νερό χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι ή ξεπλένουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να τρέξει καθαρό το νερό. Αυτό το ζωτικής σημασίας βήμα πριν από το μαγείρεμα αφαιρεί τυχόν περίσσεια αμύλου, δίνοντάς σας περισσότερους ξεχωριστούς, αφράτους κόκκους, ενώ αναδεικνύεται η υπέροχη γεύση του μπασμάτι.

Προσθέστε τουλάχιστον 500 ml νερό με το πλυμένο ρύζι σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρει βράση.

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ακάλυπτα.

Στραγγίζουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά.

Το αφρατεύετε με ένα πιρούνι και σερβίρετε.


Οδηγίες μαγειρέματος για τη μέθοδο σκεπασμένου σκεύους (ή απορρόφησης):

Για 2 μερίδες χρησιμοποιήστε 120 γρ Ρύζι Α1 Pure Basmati ή 1 φλιτζάνι.

Πλύνετε το ρύζι με κρύο νερό χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι ή τρυπητό ή ξεπλύνετε σε ένα τηγάνι μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό. Αυτό το ζωτικής σημασίας βήμα πριν από το μαγείρεμα αφαιρεί τυχόν περίσσεια αμύλου, δίνοντάς σας περισσότερους ξεχωριστούς, αφράτους κόκκους, ενώ αναδεικνύεται η υπέροχη γεύση του μπασμάτι.

Προσθέστε το πλυμένο ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό χρησιμοποιώντας αναλογία 2 προς 1 νερό προς ρύζι. Έτσι για 120 γρ ρύζι χρησιμοποιήστε 240 γρ/ml νερό. Η σωστή αναλογία είναι σημαντική για να βεβαιωθείτε ότι οι κόκκοι μαγειρεύονται τέλεια – όχι πολύ στεγνοί ή ελαφρώς μουσκεμένοι.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και βράζουμε το ρύζι για 10-12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, κρατάμε σκεπασμένο και αφήνουμε να σταθεί για 3 λεπτά.

Το αφρατεύετε με ένα πιρούνι και σερβίρετε.

Κορυφαίες συμβουλές:

Το A1 Basmati είναι εξαιρετικά ευέλικτο. Μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα στον κόσμο, όπως ινδικά κάρυ ή μαγειρευτά, φτιάχνονται με μπασμάτι. Είναι μακριές, λεπτές και ευαίσθητες αρωματικές κόκκους θα ανεβάσουν και θα συμπληρώσουν τα κάρυ σας και άλλα καρυκευμένα πιάτα, ενώ απορροφούν τις γεύσεις των άλλων συστατικών κατά το μαγείρεμα, όπως τα βότανα και τα μπαχαρικά. Κάνοντάς το να ταιριάζει σε μια σειρά από συνταγές και κουζίνες.

Δοκιμάστε να εμποτίσετε το Basmati σας με αρωματικό αστεροειδή γλυκάνισο ενώ μαγειρεύετε. Το μπαχαρικό σε σχήμα αστεριού είναι ένα από τα κεντρικά μπαχαρικά στην κινέζικη μαγειρική και δίνει μια γλυκιά γεύση γλυκόριζας, παρόμοια με τον γλυκάνισο.

Ενισχύστε περαιτέρω το Basmati προσθέτοντας μια πινελιά βουτύρου και αλατιού.

Τύποι κουζίνας: Ινδική, Πακιστάν, Μπαγκλαντές.