Το Sweet Chilli for Chicken είναι μια εύκολη συνταγή με τραγανό κοτόπουλο και γλυκιά σάλτσα τσίλι. Αυτή η συνταγή για ταϊλανδέζικο κοτόπουλο είναι τόσο καλή που θα θέλετε να γλείψετε το πιάτο!

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά


Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά


Συνολικός χρόνος 25 λεπτά

Συστατικά:


     12 μικρά στήθη/μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μικρά κομμάτια


      λάδι, για το τηγάνισμα


      1 κουταλιά λάδι


      2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες


      4 κουταλιές της σούπας ταϊλανδέζικη σάλτσα γλυκού τσίλι


      1 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκαλιού


      1 αλάτι


      1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό σουσάμι


      1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου




      1 ασπράδι αυγού


      1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις


      1/4 φλιτζάνι καλαμπόκι


      1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ


      1/2 φλιτζάνι νερό, παγωμένο


      1 κουταλιά της σούπας μαγειρικό λάδι


      1 αλάτι




Ανακατεύουμε όλα τα υλικά  μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε το κοτόπουλο στο κουρκούτι.


Ζεσταίνουμε ένα γουόκ / τηγάνι με περίπου δύο εκατοστά λάδι. Μόλις ζεσταθεί πλήρως το λάδι, τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι.


Καθαρίζουμε το γουόκ/τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει. Μεταφέρουμε το τηγανητό κοτόπουλο στο γουόκ, ακολουθούμε με τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, το χυμό λάιμ και το αλάτι. Ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο με τη γλυκιά σάλτσα τσίλι.






Πιάτα έξω, γαρνίρουμε με λευκό σουσάμι και κόλιανδρο. Σερβίρετε αμέσως.