Πικάντικα Udon Νουντλς με Gochujang | Αυθεντική Κορεάτικη Συνταγή
22 Αυγ
Πικάντικα Udon Νουντλς με Gochujang | Αυθεντική Κορεάτικη Συνταγή
Αυτό το γρήγορο stir-fry με noodle gochujang είναι γεμάτο γεύση και διαρκεί 10 λεπτά, καθιστώντας το το τέλειο γεύμα μεσοβδόμαδα.
Συστατικά:
- 2 κουταλιές της σούπας gochujang
- 2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι (ή νέκταρ αγαύης)
- 2 κουταλιές καβουρδισμένο σησαμέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι, φρυγανισμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 300–400 g φρέσκα udon noodles
- 100 g baby σπανάκι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισμα
Μέθοδος:
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε το gochujang με τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το φρυγανισμένο σησαμέλαιο, το φρυγανισμένο σουσάμι και το σκόρδο.
- Μαγειρέψτε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες και προσθέστε το σπανάκι 30 δευτερόλεπτα πριν τελειώσουν.
- Ρίξτε τα νουντλς και το σπανάκι στο τηγάνι με τη σάλτσα και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
- Μοιράστε σε δύο μπολ και προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι.
Συμβουλές Συνταγής:
Μειώστε την ποσότητα του gochujang αν προτιμάτε πιο ήπια γεύση.
Χρόνοι:
- Χρόνος προετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: λιγότερο από 10 λεπτά
- Σερβίρει: 2 άτομα
Διατροφικές πληροφορίες: Χορτοφαγική
Συνταγή από: Zena Kamgaing
Αφήστε ένα σχόλιο