Πικάντικα Udon Νουντλς με Gochujang | Αυθεντική Κορεάτικη Συνταγή

Αυτό το γρήγορο stir-fry με noodle gochujang είναι γεμάτο γεύση και διαρκεί 10 λεπτά, καθιστώντας το το τέλειο γεύμα μεσοβδόμαδα.

Συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας gochujang
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (ή νέκταρ αγαύης)
  • 2 κουταλιές καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι, φρυγανισμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 300–400 g φρέσκα udon noodles
  • 100 g baby σπανάκι
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισμα

Μέθοδος:

  1. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το gochujang με τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το φρυγανισμένο σησαμέλαιο, το φρυγανισμένο σουσάμι και το σκόρδο.
  2. Μαγειρέψτε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες και προσθέστε το σπανάκι 30 δευτερόλεπτα πριν τελειώσουν.
  3. Ρίξτε τα νουντλς και το σπανάκι στο τηγάνι με τη σάλτσα και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
  4. Μοιράστε σε δύο μπολ και προσθέστε το φρέσκο ​​κρεμμύδι.

Συμβουλές Συνταγής:

Μειώστε την ποσότητα του gochujang αν προτιμάτε πιο ήπια γεύση.

Χρόνοι:

  • Χρόνος προετοιμασίας: λιγότερο από 30 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: λιγότερο από 10 λεπτά
  • Σερβίρει: 2 άτομα

Διατροφικές πληροφορίες: Χορτοφαγική

Συνταγή από: Zena Kamgaing