Menu
Προϊοντα καλαθιου

Ρυζάλευρο & κολλώδες ρυζάλευρο: Η διαφορά ανάμεσα στο ρυζάλευρο και το κολλώδες ρυζάλευρο

23 Αυγ Ρυζάλευρο & κολλώδες ρυζάλευρο: Η διαφορά ανάμεσα στο ρυζάλευρο και το κολλώδες ρυζάλευρο
Posted By merkado 0 Σχόλια 148 View(s) Ασιατικά Άρθρα

Η διαφορά ανάμεσα στο ρυζάλευρο και το κολλώδες ρυζάλευρο

Όπως και εδώ, στην Ασία, το αλεύρι είναι ένα από τα βασικά συστατικά για πολλά πιάτα. Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχει πολύ ρύζι εκεί, το ρυζάλευρο ειδικά έχει γίνει η βάση πολλών πιάτων. Αλλά τα είδη του ρυζάλευ είναι τόσο διαφορετικά όσο το ρύζι. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ποικιλίες είναι το λευκό ρυζάλευρο και το κολλώδες ρυζάλευρο. Όπως υποδηλώνουν τα ονόματα, το κολλώδες ρυζάλευρο χρησιμοποιείται για την παρασκευή πιο ελαστικών και κολλωδών πιάτων όπως τα επιδόρπια, ενώ το ρυζάλευρο χρησιμοποιείται κυρίως για αλμυρά πιάτα. Τώρα μάλλον αναρωτιέστε τι και πώς μπορείτε πραγματικά να ετοιμάσετε κάτι με ρυζάλευρο. Γι' αυτό είμαστε εδώ και θα σας δείξουμε μερικά παραδείγματα παρακάτω.

Ρυζάλευρο για banh xeo

Ένα από τα πιο διάσημα πιάτα με ρυζάλευρο από το Βιετνάμ είναι το Banh Xeo. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτό το πιάτο! Το Banh Xeo είναι μια τραγανή, πολύ λεπτή τηγανίτα με κουρκουμά και ρυζάλευρο. Τρώγεται εκεί ως street food αλλά και στο σπίτι. Η ζύμη συνήθως επικαλύπτεται με κιμά ή γαρίδες, φασόλια και φύτρα φασολιών και τέλος διπλώνεται στη μέση πριν σερβίρεται το banh xeo. Για να ετοιμάσετε τη ζύμη χρειάζεστε μόνο 6 υλικά: ρυζάλευρο, νερό, γάλα καρύδας, αυγό, λίγο αλάτι και, κυρίως, τη σκόνη κουρκουμά, που δίνει στη τηγανίτα το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα της - τόσο πολύ απλό, όπως βλέπετε.

Γεγονός:

Όπως και σε άλλες χώρες, τα παραδοσιακά πιάτα τρώγονται διαφορετικά ανάλογα με την περιοχή. Στα νότια του Βιετνάμ, το banh xeo τυλίγεται σε φύλλα μαρουλιού, ενώ στα βόρεια του Βιετνάμ, το banh xeo τυλίγεται επίσης σε ριζόχαρτο.

Κολλώδες ρυζάλευρο για μότσι

Το επόμενο πιάτο, τι άλλο, είναι το μότσι! Τα μικρά, στρογγυλά κέικ ρυζιού είναι πολύ μοντέρνα και αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί γιατί σχεδόν κάθε σούπερ μάρκετ τα προσφέρει αυτές τις μέρες. Η αρχική μορφή ή παραδοσιακός τύπος mochi προέρχεται από την Ιαπωνία και περιγράφει μικρά σφαιρικά κέικ ρυζιού που παραδοσιακά γεμίζονται με anko (γλυκιά πάστα φασολιών adzuki) και τρώγονται στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς. Φυσικά, το μότσι τρώγεται και όλο το χρόνο. Μπορεί να έχετε δει το mochi ως παγωτό mochi στο παρελθόν. Στη συνέχεια απλά γεμίζονται με διαφορετικά είδη παγωτού και καταψύχονται. Για να ετοιμάσετε αυτήν την ιαπωνική σπεσιαλιτέ στο σπίτι, το μόνο που χρειάζεστε είναι κολλώδες ρυζάλευρο. Αυτό εξασφαλίζει τη χαρακτηριστική συνοχή και ελαστικότητα του mochi. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε το καλύτερο κολλώδες ρυζάλευρο κατευθείαν από την Ασία, αλλά και έτοιμο mochi


                                                                        

Ρυζάλευρο ως εναλλακτική λύση στο αλεύρι σίτου

Όχι μόνο υπέροχα παραδοσιακά ασιατικά πιάτα, αλλά και καθημερινά πιάτα μπορούν να παρασκευαστούν υπέροχα με ρυζάλευρο. Το καλό με αυτό είναι ότι τα πιάτα είναι χωρίς γλουτένη και συχνά ακόμη και vegan. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα αρωματικά τηγανίτες από ρυζάλευρο για ένα πρωί της Κυριακής ή να ανακατέψετε ρυζάλευρο με νερό και αυγό για να φτιάξετε ένα πανάρισμα για τραγανές γαρίδες τεμπούρα. Μπορείτε να είστε δημιουργικοί με το ρυζάλευρο και όπως μπορείτε να δείτε, το ρυζάλευρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Ελπίζουμε να σας δώσαμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του κόσμου του ρυζαλεύρου και να σας εμπνεύσαμε για την επόμενη μαγειρική σας εμπειρία.

Αφήστε ένα σχόλιο