Αυτό το γρήγορο stir-fry με noodle gochujang, εμπνευσμένο από την Κορέα, είναι γεμάτο με γεύση και διαρκεί 10 λεπτά, καθιστώντας το το τέλειο γεύμα μεσοβδόμαδα.


Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας gochujang

2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά της σούπας μέλι (ή νέκταρ αγαύης, αν είναι vegan)

2 κουταλιές καβουρδισμένο σησαμέλαιο

2 κουταλιές της σούπας σουσάμι, φρυγανισμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες


300–400 g / 10½–14oz φρέσκα udon noodles


100 g / 3½ oz baby σπανάκι


1 φρέσκο ​​κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισμα



Μέθοδος

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το gochujang με τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το φρυγανισμένο σησαμέλαιο, το φρυγανισμένο σουσάμι και το σκόρδο.


Μαγειρέψτε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν τελειώσουν, προσθέτουμε το σπανάκι να μαραθεί και μετά στραγγίζουμε.

Ρίξτε ξανά τα νουντλς και το σπανάκι στο τηγάνι. Προσθέστε τη σάλτσα και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά να ζεσταθούν όλα, μετά μοιράστε σε δύο μπολ, προσθέστε από πάνω το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και σερβίρετε.




Συμβουλές συνταγής


Το Gochujang είναι μια πικάντικη κορεάτικη πάστα, που κάνει και αυτό το πιάτο πικάντικο. Αν προτιμάτε κάτι πιο ήπιο, μειώστε στο μισό την ποσότητα του gochujang.


Χρόνος προετοιμασίας λιγότερο από 30 λεπτά


Χρόνος μαγειρέματος λιγότερο από 10 λεπτά


Σερβίρει  2 άτομα

Dietary Vegetarian