Το Tteok-bokki (떡볶이; λέγεται επίσης ddukbokki) ή τα τηγανητά κέικ ρυζιού είναι ένα δημοφιλές κορεάτικο φαγητό που παρασκευάζεται από μικρού μεγέθους garae-tteok (μακρύ, λευκό, κυλινδρόμορφο κέικ ρυζιού) που ονομάζεται tteokmyeon (떡면; "ρυζόπιτα" ) ή κοινώς tteok-bokki-tteok (떡볶이 떡; "tteok-bokki rice cakes"). Τα κέικ ψαριών, τα βραστά αυγά και τα κρεμμύδια είναι μερικά από τα συστατικά που προστίθενται πιο συχνά. Μπορεί να καρυκευτεί είτε με πικάντικο gochujang (πάστα τσίλι) είτε με μη πικάντικη σάλτσα με βάση το ganjang (σάλτσα σόγιας). Η πρώτη είναι η πιο χαρακτηριστική μορφή, ενώ η δεύτερη είναι λιγότερο συνηθισμένη και μερικές φορές ονομάζεται gungjung-tteok-bokki (βασιλική αυλή tteok-bokki). Σήμερα, οι παραλλαγές περιλαμβάνουν επίσης curry-tteok-bokki, cream sauce-tteok-bokki, jajang-tteok-bokki, θαλασσινά-tteok-bokki, galbi-tteok-bokki και ούτω καθεξής. Το Tteok-bokki αγοράζεται και τρώγεται συνήθως σε bunsikjip (σνακ μπαρ) καθώς και σε pojangmacha (στυλάκια στους δρόμους). Υπάρχουν επίσης ειδικά εστιατόρια για το tteok-bokki, όπου αναφέρεται ως jeugseog tteok-bokki (αυτοσχέδιο tteok-bokki).