Μια υπέροχη ζεστή ταϊλανδέζικη σούπα με noodles, με μυρωδάτα μπαχαρικά και λίγη spicy .όλα ισορροπημένα με πλούσιο γάλα καρύδας.

Υλικά
1  φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη
1-2 κόκκινα τσίλι, αφαιρούνται οι σπόροι (προαιρετικά), χοντροκομμένα
1-2 κοτσάνια λεμονόχορτο, αφαιρούνται τα σκληρά εξωτερικά στρώματα, χοντροκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένα
1 χούφτα φρέσκο ​​κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου
1-2 πρέζες αλεσμένο κουρκουμά
μικρή κανάτα ζωμός λαχανικών
μερικές χούφτες noodles ρυζιού
1 x 400 ml κονσέρβα γάλα καρύδας
1 μεγάλη χούφτα ωμές, αποφλοιωμένες γαρίδες Tiger (τα κοχύλια και τα κεφάλια μπορούν να κρατηθούν για να φτιάξετε ζωμό σε άλλη συνταγή)
μερικές σταγόνες ταϊλανδέζικης σάλτσας ψαριού, για γεύση.

Ας ξεκινήσουμε !!

  1. Ανακατέψτε το τζίντζερ, το τσίλι, το λεμονόχορτο, το σκόρδο και τον κόλιανδρο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ψιλοκόψετε, προσθέτοντας λίγο φυτικό λάδι εάν η πάστα είναι πολύ στεγνή.

  2. Προσθέστε την πάστα σε ένα μεγάλο ρηχό τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά για να απελευθερωθούν τα αρώματα, ανακατεύοντας συχνά. Θρυμματίστε χονδρικά μερικούς σπόρους κόλιανδρου με ένα γουδοχέρι και προσθέστε στην πάστα με μια πρέζα ή δύο κουρκουμά και το ζωμό λαχανικών και σιγοβράστε για λίγα λεπτά.

  3. Εν τω μεταξύ, ρίξτε λίγο βραστό νερό πάνω από τις χυλοπίτες ρυζιού σε ένα μπολ και αφήστε τις να κάτσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4-5 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε τις και αφήστε τις στην άκρη.

  4. Για να μαλακώσει η φωτιά της σάλτσας, προσθέστε το γάλα καρύδας στο τηγάνι και ξαναβράστε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, ενώ βάζουμε τις γαρίδες κόβοντας στο πίσω μέρος της γαρίδας με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι και αφαιρώντας τη μαύρη «κλωστή» χρησιμοποιώντας την αιχμή του μαχαιριού. Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, τελειώνοντας με πιτσιλιές από ταϊλανδέζικη σάλτσα ψαριού, για γεύση, και περισσότερο ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο, σύμφωνα με το γούστο σας.

  5. Για να σερβίρετε, μοιράστε τις στραγγισμένες χυλοπίτες σε δύο μπολ και απλώστε την πάνω από την αρωματική σούπα με τις γαρίδες και σερβίρετε αμέσως. Το κοτόπουλο, τα χτένια ή τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για τις γαρίδες.

Απολαύστε τώρα τη γεύση του ταϊλανδέζικου φαγητού!