1. Σάλτσα ντιπ:

   - Για λαχανικά: Χρησιμοποιήστε το ως ντιπ για ωμά λαχανικά όπως αγγούρι, καρότα και πιπεριές.

   - Για ψητά κρέατα: Ένα κλασικό συνοδευτικό για κορεάτικο μπάρμπεκιου, ειδικά με ψητά κρέατα όπως μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο.

 

2. Σε αναδιπλώσεις μαρουλιού (Ssam):

   - Κορεατικά BBQ Wraps: Απλώστε το Ssamjang σε ένα φύλλο μαρουλιού ή λάχανο, προσθέστε ψητό κρέας, ρύζι Jasmine Royal Umbrella και άλλα συνοδευτικά όπως kimchi ή σκόρδο και τυλίξτε το.

 

3. Μαρινάδα:

   - Για κρέας: Ενσωματώστε το Ssamjang σε μαρινάδες για βόειο κρέας, χοιρινό ή κοτόπουλο για να προσθέσετε βάθος και γεύση umami.

 

4. Τηγανίζουμε:

   - Λαχανικά και κρέας: Προσθέστε μια κουταλιά σε τηγανητά λαχανικά ή πιάτα με κρέας για μια πλούσια, αλμυρή γεύση.

 

5. Σούπα και μαγειρευτά:

   - Ενισχύστε τους ζωμούς: Προσθέστε λίγο σε σούπες και μαγειρευτά όπως το doenjang jjigae για μια επιπλέον στρώση γεύσης.

 

6. Σάλτσα για νουντλς και ρύζι:

   - Bibimbap: Ανακατέψτε το Ssamjang σε bibimbap (ένα κορεατικό ανάμεικτο πιάτο με ρύζι) για πρόσθετο μπαχαρικό και γεύση.

   - Χυλοπίτες: Χρησιμοποιήστε το ως σάλτσα για κρύα ή ζεστά πιάτα με χυλοπίτες.

 

7. Επάλειψη σάντουιτς:

   - Fusion Dishes: Απλώστε το σε σάντουιτς ή μπιφτέκια για κορεάτικο twist.

 

8. Topping για Tofu:

   - Τόφου στη σχάρα ή τηγανητό: Χρησιμοποιήστε το Ssamjang ως επικάλυψη για ψητό ή τηγανητό τόφου για να βελτιώσετε τη γεύση του.

 

Χρησιμοποιώντας το ssamjang με αυτούς τους τρόπους, μπορείτε να απολαύσετε την πλούσια, αλμυρή και ελαφρώς πικάντικη γεύση του σε διάφορα πιάτα.