Πάπια Πεκίνου: Η Αυθεντική Κινέζικη Συνταγή

Η Πάπια Πεκίνου είναι ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της κινεζικής κουζίνας, γνωστή για την τραγανή της πέτσα και την ζουμερή της σάρκα.

Συστατικά:

  • 1 ολόκληρη πάπια (περίπου 2-2.5 κιλά)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πέντε μπαχαρικά
  • 5-6 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε κομμάτια
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • Ατμιστές πιτούλες (mandarin pancakes) για το σερβίρισμα

Οδηγίες Προετοιμασίας:

  1. Ξεπλύνετε την πάπια και αφαιρέστε τα περιττά λίπη. Αλείψτε μείγμα μελιού, ξυδιού και σάλτσας σόγιας.
  2. Αφήστε την πάπια να στεγνώσει στον αέρα για 4-5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190°C και ψήστε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  4. Ετοιμάστε τη σάλτσα σοτάροντας το σκόρδο και το τζίντζερ με το σησαμέλαιο.
  5. Κόψτε την πάπια σε λεπτές φέτες και σερβίρετε με τα πράσινα κρεμμύδια, το αγγούρι, και τις πιτούλες.

Για ακόμα πιο τραγανή πέτσα, μπορείτε να στεγνώσετε την πάπια σε ανεμιστήρα πριν την αλείψετε με το μείγμα του μελιού.