Pad Thai - Ταϊλανδέζικα Ρυζομακάρονα με Γαρίδες και Κοτόπουλο

Υλικά:

  • 150 γρ. ρυζομακάρονα (3-5 mm) που αφήνονται σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν
  • 125 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • 12 μικρές γαρίδες
  • 80 γρ. τυρί σόγιας (Tofu) σε κομμάτια
  • 1 κτγ σκόρδο τριμμένο ή κρεμμύδι
  • 125 γρ. φύτρα φασολιού
  • 1 κτγ κόκκινη πιπεριά σε σκόνη
  • 4 κτσ ραπανάκι διατηρημένο σε ξύδι
  • 1 γλυκολέμονο
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. φρέσκο κρεμμύδι

Σάλτσα Τάμαριντ:

Εκτέλεση:

  1. Σωτάρετε το σκόρδο ή το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτετε το κοτόπουλο και τηγανίζετε μέχρι να μαγειρευτεί. Προσθέτετε τις γαρίδες, το ραπανάκι και το τυρί σόγιας.
  3. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη σάλτσα ψαριού, και το χυμό Tamarind. Ανακατεύετε καλά.
  4. Προσθέτετε τα noodles και σωτάρετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά. Χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στο τηγάνι.
  5. Προσθέτετε το πράσινο κρεμμύδι και τη φύτρα φασολιού.
  6. Στολίζετε με ψιλοκομμένα φυστίκια και κόκκινη πιπεριά.