Pad Thai Ταϊλανδέζικα Ρυζομακάρονα με γαρίδες και κοτόπουλο
27 Ιαν
Pad Thai - Ταϊλανδέζικα Ρυζομακάρονα με Γαρίδες και Κοτόπουλο
Υλικά:
- 150 γρ. ρυζομακάρονα (3-5 mm) που αφήνονται σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν
- 125 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
- 12 μικρές γαρίδες
- 80 γρ. τυρί σόγιας (Tofu) σε κομμάτια
- 1 κτγ σκόρδο τριμμένο ή κρεμμύδι
- 125 γρ. φύτρα φασολιού
- 1 κτγ κόκκινη πιπεριά σε σκόνη
- 4 κτσ ραπανάκι διατηρημένο σε ξύδι
- 1 γλυκολέμονο
- 2 αυγά
- 80 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
Σάλτσα Τάμαριντ:
- 2 κτσ χυμό Tamarind (ή ξύδι)
- 2 κτσ σάλτσα ψαριού
- 2 κτσ ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σωτάρετε το σκόρδο ή το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτετε το κοτόπουλο και τηγανίζετε μέχρι να μαγειρευτεί. Προσθέτετε τις γαρίδες, το ραπανάκι και το τυρί σόγιας.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη σάλτσα ψαριού, και το χυμό Tamarind. Ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε τα noodles και σωτάρετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά. Χτυπάτε τα αυγά και τα ρίχνετε στο τηγάνι.
- Προσθέτετε το πράσινο κρεμμύδι και τη φύτρα φασολιού.
- Στολίζετε με ψιλοκομμένα φυστίκια και κόκκινη πιπεριά.
Αφήστε ένα σχόλιο