Το Onigiri είναι ένα κλασικό είδος ιαπωνικού φαγητού και μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές σούσι για άτομα που τους αρέσει να πειραματίζονται ή να παίζουν με το φαγητό τους.


Το Onigiri είναι μια μπάλα ρύζι, που τυλίγεται από μια λωρίδα nori και στη συνέχεια γεμίζει τη μπάλα ρυζιού με νόστιμο ψητό σολομό. Υπάρχουν άλλα πράγματα που προστίθενται για να προσφέρουν επιπλέον γεύση, όπως μικρά κομμάτια δαμάσκηνου και πολλά άλλα.


Συστατικά: 4 φλιτζάνια ρύζι σούσι (στο ατμό) Λωρίδες αποξηραμένου Nori (φύκια) Μαύρο σουσάμι ψητό αλατισμένο σολομό (μικρά κομμάτια) Kombu


Οδηγίες:


1. Μαγειρέψτε ρύζι στον ατμό. Βάλτε περίπου μισό φλιτζάνι ρύζι στον ατμό σε ένα μπολ με ρύζι. Βρέξτε τα χέρια σας σε νερό για να μην κολλήσει το ρύζι.


2. Τρίψτε λίγο αλάτι στα χέρια σας. Τοποθετήστε το ρύζι στον ατμό στο χέρι σας και βάλτε την αγαπημένη σας γέμιση, όπως kombu και ψητό σολομό στο ρύζι.


3. Σπρώξτε τη γέμιση στο ρύζι ελαφρά. Κρατήστε το ρύζι ανάμεσα στις παλάμες σας. Σχηματίστε το ρύζι σε σχήμα στρογγυλού τριγώνου ή κυλίνδρου πιέζοντας ελαφρά και με τις δύο παλάμες.


4. Τυλίξτε το μπαλάκι ρυζιού στα χέρια σας μερικές φορές, πιέζοντας ελαφρά. Τυλίξτε τη μπάλα ρυζιού με μια λωρίδα nori ή πασπαλίστε πάνω τους λίγο σουσάμι.


Κατάλληλο και για χορτοφάγους!!