Απολαύστε αυτό το εξαιρετικά απλό πιάτο με μπρόκολο ως συνοδευτικό ή ως κύριο πιάτο εάν είστε χορτοφάγος. Οι γεύσεις ενώνονται πολύ καλά με την πλούσια σάλτσα στρειδιών. Σερβίρεται πάνω από ένα ανάχωμα με ρύζι Jasmine στον ατμό.

Συστατικά:

3 μέτρια κοτσάνια μπρόκολου (φρέσκο)

3 κουταλιές της σούπας Φυστικέλαιο

1/2 κγ Αλάτι

6 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών

1 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο ταπιόκας

1/4 φλιτζάνι Νερό Σησαμέλαιο (σταγόνες)

1 κουταλάκι του γλυκού HADAY Light σάλτσα σόγιας


1. Πλένουμε το μπρόκολο και το στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Κόψτε τις κορυφές σε λουλούδια. Φτιάξτε τα κοτσάνια σε μπαστούνια σπίρτου. 2. Σε ένα ζεστό γουόκ ρίχνουμε το φυστικέλαιο μέχρι να αρχίσει ο καπνός, ρίχνουμε μέσα μπρόκολο, αλάτι. Ανακατεύουμε  καλά. 3. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό, σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να βγει ο ατμός από την άκρη του καπακιού. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι πριν το βάλουμε στο πιάτο. 4. Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα για να βράσετε διάλυμα από σάλτσα στρειδιών, άμυλο ταπιόκας, νερό, σησαμέλαιο και ελαφριά σάλτσα σόγιας. Όταν τελειώσετε, απλώστε πάνω από το μπρόκολο. 5. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!