Αυτά τα φανταστικά ψωμάκια στον ατμό είναι γεμάτα με ζουμερές γαρίδες και καρυκευμένα με σκόρδο και τζίντζερ. Δοκιμάστε να τα βουτήξετε στην αγαπημένη σας σάλτσα για έξτρα γεύση!!!


Συστατικά: 230 γρ φύτρα φασολιών (πλυμένα, στραγγισμένα και κομμένα)

Γαρίδες μέτριες (ξεφλουδισμένες, αποξηραμένες και ψιλοκομμένες)


2 πράσινα κρεμμυδάκια και τοπ (ψιλοκομμένα)

1 σκόρδο (ψιλοκομμένο

) 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ (αλεσμένο)

1 κουτάκι Μπισκότα στο ψυγείο


Οδηγίες:


1. Συνδυάστε φύτρα φασολιών, γαρίδες, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, άμυλο καλαμποκιού, σάλτσα σόγιας και τζίντζερ σε τετράγωνο πιάτο 1-1/2 λίτρου με καπάκι

2. Φούρνο μικροκυμάτων χωρίς σκέπασμα για 6 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά και τραγανά, ανακατεύοντας μία φορά

3. Χωρίζουμε τη ζύμη μπισκότου σε 10 κομμάτια

4. Ισιώνετε κάθε μπισκότο σε στρογγυλά 9 εκ. (αλευρώνετε τα χέρια αν η ζύμη είναι κολλώδης)

5. Τοποθετήστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας μείγμα γαρίδων στο κέντρο κάθε γύρου

6. Φέρτε τις άκρες μαζί για να περικλείσετε τη γέμιση

7. Σφράγιση στεγανοποίησης, τσιμπώντας τις άκρες μεταξύ τους

8. Τοποθετήστε τα μισά από τα γεμιστά ψωμάκια σε μια κεραμική πιατέλα

9. Σετ πιάτου στον πάτο του πιάτου 1-1/2 λίτρου

10. Προσθέστε 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό στον πάτο του πιάτου

11. Φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για πέντε λεπτά μέχρι να ψηθεί

12. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ψωμάκια

13. Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε σχάρα ατμού.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!