Menu
Your Cart
Προκειμένου να μπορέσουμε να κάνουμε τον ιστότοπό μας όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό χρησιμοποιούμε cookies. Εξακολουθώντας να χρησιμοποιείτε το Site μας, δηλώνετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.

Γιούκα κασάβα μαντιόκα

Γιούκα κασάβα μαντιόκα
Φρέσκο Hot
Γιούκα κασάβα μαντιόκα
BOX NOW delivery 3.20€
1. BOX NOW στο check-out 2. H BOX NOW διακινεί την παραγγελία 3. Το δέμα παραδίδεται στο locker 4. Παραλαμβάνεις ότι ώρα θέλεις!
  • Διαθεσιμότητα: 3
  • Κωδικός Προϊόντος: fresh2
5,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 5,50€
Δικαίωμα επιστροφής
Δικαίωμα επιστροφής ολόκληρης της παραγγελίας.

Share

Η Μανιότη η εδώδιμος (Manihot esculenta) (κοινώς ονομάζεται κασάβα, μανιόκα, γιούκα), είναι ξυλώδης θάμνος που ευδοκιμεί στη Νότια Αμερική από την οικογένεια της γαλατσίδας, τις Ευφορβίδες. Η κασάβα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πηγή τροφίμων υδατανθράκων στις τροπικές περιοχές, μετά το ρύζι και τον αραβόσιτο. Η κασάβα μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Η ρίζα από τη γλυκιά ποικιλία έχει μια λεπτή γεύση και μπορεί να αντικαταστήσει τις πατάτες. Χρησιμοποιείται στα cholent (ραγού). Αυτό μπορεί να γίνει σε αλεύρι που χρησιμοποιείται στο ψωμί, κέικ και μπισκότα. Η σύνθεση δείχνει 60-65% υγρασία, 20-31% υδατάνθρακες, 1-2% ακατέργαστη πρωτεΐνη και συγκριτικά χαμηλή περιεκτικότητα βιταμινών και μετάλλων. Ωστόσο, οι ρίζες είναι πλούσιες σε ασβέστιο και βιταμίνη C και περιέχουν θρεπτικά σημαντική ποσότητα θειαμίνης, ριβοφλαβίνης και νικοτινικό οξύ. Το άμυλο κασάβα περιέχει 70% αμυλοπηκτίνη και 20% αμυλόζη.

Η ρίζα κασάβα έχει θεωρηθεί ως μια πιθανή θεραπεία της ουροδόχου κύστης και του καρκίνου του προστάτη.

https://www.thespruceeats.com/crispy-yuca-fries-3028822